GP Σαουδικής Αραβίας – Η απόφαση των αγωνοδικών για τον Hamilton (video)


Ο Lewis Hamilton βρέθηκε υπό εξέταση, όταν μπλόκαρε τον Logan Sargeant στα αρχικά στάδια του FP2.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: MERCEDES - LAT IMAGES
  • 7/3/2024

Ο Fernando Alonso βρέθηκε στην κορυφή της δεύτερης περιόδου ελεύθερων δοκιμών του GP Σαουδικής Αραβίας, με τον Max Verstappen να ακολουθεί, ολοκληρώνοντας την πρώτη μέρα του αγωνιστικού τριημέρου χωρίς να πιέζει το μονοθέσιο στο 100%.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν κύλησαν το ίδιο ομαλά για όλους. Ο Lewis Hamilton μπλόκαρε τον Logan Sargeant στη στροφή 10 στα πρώτα λεπτά του FP2, όταν ο Αμερικανός βρισκόταν σε γρήγορο γύρο κι ο 7κις παγκόσμιος πρωταθλητής βρέθηκε λανθασμένα στην αγωνιστική γραμμή.

Αυτό ανάγκασε τον Sargeant να βγει εκτός πίστας, περνώντας άτσαλα πάνω από το υπερυψωμένο κερμπ εκείνης της στροφής. Το συμβάν σημειώθηκε από τους αγωνοδίκες, με τους δύο οδηγούς να καλούνται από αυτούς μετά το πέρας της διαδικασίας.

Λίγο μετά τις 20:50 ώρα Ελλάδος, οι αγωνοδίκες έκαναν γνωστή την απόφασή τους, δίνοντας επίπληξη στον Βρετανό πιλότο της Mercedes, αλλά και πρόστιμο 15.000 ευρώ.

Το κακό session του Hamilton συνεχίστηκε καθ' όλη τη διάρκειά του, αφού παραπονέθηκε για έλλειψη ισχύος και υπερθέρμανση του κινητήρα, λίγα λεπτά πριν ολοκληρωθεί η τελευταία περίοδος δοκιμών της πρώτης μέρας του Grand Prix.

Παρόμοια συμβάντα μπλοκαρισμάτων ή παρεμπόδισης παρουσιάστηκαν και μεταξύ των Alonso και Leclerc, αλλά και Russell και Tsunoda, όμως, ως λιγότερο σοβαρά κι όχι σε τέτοιο βαθμό επικίνδυνα, δεν εξετάστηκαν.

Δείτε το στιγμιότυπο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Red Bull: Σε αναστολή η εργαζόμενη που κατήγγειλε τον Christian Horner

Verstappen: Δεν θα μπορούσα να είμαι σε ομάδα όπου είναι ανεπιθύμητος ο πατέρας μου

Αποχώρησε ο βετεράνος μηχανικός Bob Bell από την Alpine – Σε ποια ομάδα θα συνεχίσει